26.03.2013

Erlend leser Twilight - Tjuende kapittel


Nytt kapittel, nytt litterært virkemiddel. Denne gangen har Meyer åpnet forfatterguiden sin på siden  om anakronier og forelsket seg i analepsen. Bella våkner i et hotellrom i Phoenix. Hun er svært forvirret og det hjelper ikke at det står en digital klokke med 24-timersformat på nattbordet (enhver amerikaners bane). Sakte men sikkert kommer minnene tilbake, og Bella gjenopplever et dramatisk døgn på motorveien med sine følgesvenner, Alice og Jasper. Sistnevnte skal ha holdt mer enn det dobbelte av fartsgrensen hele veien, men de er allikevel ikke Mexico.
Det skal ikke være nødvendig å bryte loven hvis en har 24 timer på denne løypa.
På hotellet drøyer de tre tiden med å fortelle om hvordan man blir til en vampyr: En må bli bitt, og så må vampyren klare å holde seg i skinnet og avstå fra å drikke offeret tørt mens vedkommende lider seg i hjel i løpet av et par dager. Den hyggelige samtalen avbrytes av at Alice, som er et vandrende ”plot device”, får et syn. Noe har skjedd, og jegeren er i, eller på vei til, Phoenix. Dette bekreftes også av Edward per telefon.

Bella legger igjen en beskjed på morens svarer (moren kan nå være i livsfare), hvor hun ber om å bli ringt opp igjen så fort som mulig. Deretter er det igjen venteleken som gjelder.

I forrige kapittel ble det forresten klart at for å drepe vampyrer, må man rive dem i fillebiter, for så å brenne opp disse fillebitene til det bare er aske igjen. Først da kan man være sikker på at de aldri kommer tilbake. Kjekt å vite.

Det er lov å drøme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar