14.05.2012

Erlend leser Twilight – Andre kapittel


Edward er ikke å se på skolen på en stund, og under hans fravær finner Bella stadig flere ting å sutre over. Regn, snø og fysisk fostring står nå alle høyt på svartelista hennes, og hun lurer i tillegg på om det er hennes skyld at den bleke supermodellen ikke møter til timene sine. Ellers har hun fått nye venner, er relativt fornøyd med at faren gjør like lite ut av seg som henne, og det skal vise seg at hun har vært igjennom pensumet som undervises på skolen fra før, noe hun er svært tilfreds med. Hun har det etter alt å dømme ganske bra, men nedbør og gym er tydeligvis nok til å gjøre en ellers fornøyd tenåring deppa.
Etter ei uke dukker Edward opp på skolen igjen, og Bella må samarbeide med ham i biologitimen. Det viser seg at begge er skikkelig kvasse i biologi, og oppgaven er fort unnagjort. De to småprater litt mens resten av klassen sliter med å identifisere faser av mitose, og siden Edward – som nå oppfører seg mer normalt enn forrige gang de møttes – er tidenes dreamboat, forteller Bella ham hvorfor hun flyttet til Forks. Sweet-talkeren klarer også å lire av seg komplementer som “det er vanskelig å lese ansiktet ditt”, og “du har det nok mye verre enn du gir uttrykk for”. Bella holder på å skli av stolen og Edward forsvinner så fort skoleklokka ringer.
Edward er som sagt borte fra skolen i brorparten av dette kapittelet, og han etterlater seg et adjektivvakuum som tilsynelatende bare kan fylles av voldsomme mengder semikolon, tankestreker og ellipser.  De som kjenner meg vet at jeg er over middels glad i snedig interpunksjon,  og her dreier det seg stort sett om teknisk korrekt bruk av både semikolon og tankestrek (det er svært sjeldent riktig å bruke ellipse), men det må da finnes måte på!

3 kommentarer:

 1. Jeg må bare si at du her gjør en stor tjeneste for samfunnet generelt og, ikke minst, meg konkret. Jeg ser frem til å lire av meg nedsettende tirader med min nyvunne andrehåndsinnsikt i disse verkene.

  SvarSlett
 2. Når jeg først utsetter meg selv for dette skulle det bare mangle at jeg deler opplevelsene mine med folk. Det fryder meg at andre med rette kan være nedlatende overfor Twilight-bøkene som et resultat av denne bloggen.

  SvarSlett
 3. Dette må jeg si er en strålende idé.
  Startet å lese denne her nå. Stå på videre. Dette er gøy!

  SvarSlett